A Premier League huszonnyolcadik játéknapján két kiesés ellen menekülő csapat néz farkasszemet egymással, a West Brom fogadja a Huddersfield együttesét a The Hawthorns stadionban.

A hazaiak a tabella legvégén szerénykednek húsz ponttal és rohamos léptekben kellene gyűjtögetniük a pontokat, ha jövőre nem a Championshipben szeretnének vitézkedni.

A szarkák az első két fordulóban nyerni tudtak, utána viszont jött egy húsz mérkőzéses nyeretlenségi széria (tíz döntetlen és tíz vereség). Pechesnek mondhatják magukat, hisz a Watford, a Leicester és a West Ham ellen is az utolsó tíz percben énekelték ki a sajtot a szájukból.

A legutóbbi öt bajnokijukon már elfogadható teljesítményt nyújtottak, hisz legyőzték a Brightont 2-0-ra, majd elcsentek egy pontot az Evertontól. Ezután három vereség következett, a Manchester City és a Chelsea elleni fiaskó elfogadható, viszont a Southampton ellen elvesztett három pont igen fájó lehet a végelszámolás során.

sportfogadás premier leauge tipp sport labdarúgás West Brom Huddersfield

Tovább nehezíti Alan Pardew dolgát, hogy a csapat barcelonai tartózkodásakor Evans, Barry, Livermore és Myhill kisebb incidensbe keveredett, amikor elkötöttek egy taxit. Pardew a munkájáért és a csapat bent tartásáért küzd, ezért nem engedheti meg magának, hogy kirakja a csapatból az érintett játékosokat.

A télen kölcsönbe érkező Sturridge (9/2) várhatóan kihagyja a mai mérkőzést, mellette Robson-Kanu (16/2), Morrison (4/1) és Chadli (3/1) is a pálya széléről kénytelen figyelni társait, valamint Livermore (23/1) játéka kérdéses.

Az újonc vendégek neve mellett huszonhét egység szerepel, s mindössze egyetlen ponttal kerülik el a kieső zónát. Az alsóház nagyon szoros, a tizedik Bournemouth és a tizenkilencedik Stoke között mindössze hat pont a differencia. A terrierek inkább otthon gyűjtögetik szorgosan a pontokat, az idegenbeli túrájaikról nyolc egységet szereztek csupán.

A szezonkezdet nem indult valami fényesen, egészen október közepéig kellett várni az első győzelemre, azt viszont a Machester United ellen aratták egy rendkívül taktikus játékkal. Egy kisebb visszaesést követően a decemberi őrült hajtásból remekül jöttek ki, kilenc egységet bezsebelve, aminek köszönhetően a középmezőnyben találták magukat David Wagner tanítványai.

sportfogadás premier leauge tipp sport labdarúgás West Brom Huddersfield

Az előző öt meccs kísértetiesen hasonlít mai riválisukéhoz, hisz a United és a Liverpool elleni vereség elfogadható, viszont a két közvetlen rivális West Ham és Stoke elleni vereség igencsak fájó lehet számukra. Az előző körben megrázták magukat és magabiztos játékkal győzték le 4-1-re a Bournemouth gárdáját.

A csapat házatájáról érkező információk szerint az agyrázkódást szenvedő Smith (20/0) kezdhet, míg a kupában pihenőt kapó Mooy (27/4) is ott lehet a keretben. Egyedül Kanchunga (17/1) bajlódik sérüléssel. A nagy kérdés az lehet, Depoitre vagy Mounie kezdjen elől. Ha a kontrákra fognak operálni, akkor a benini kaphat szerepet a kezdőben.

Várható kezdők

West Brom (4-4-2): Foster - Dawson, Hegazi, Evans, Gibbs - Phillips, Krychowiak, Barry, Brunt - Rodriguez, Rondon

Huddersfield (4-2-3-1): Lössl - Smith, Zanka, Schindler, Maloney - Hogg, Billing - Ince, Pritchard, Parra - Mounie

Egyik csapattól sem várok túlságosan bátor játékot, bár mindkettejüknek égető szüksége van a három pontra, kétlem, hogy egyből egymásnak ugranának. Elsősorban két, biztos védekezésre alapozó felfogásban játszó együttesre számítok. Úgy gondolom, nüanszok dönthetnek a mai mérkőzésen. Ősszel 1-0-ra nyerni tudott az újonc, most is hasonló eredményre számítok, csak a szarkák sikerével. Pardew csapata egy sovány győzelemmel otthon tartja a három pontot. A legbiztosabb fogadás az 1X lenne, viszot 1,2-ért nincs benne érték, így inkább a gólokkal próbálkozok.

Tippem: 2,5 gól alatt (1,53)