A francia másodosztály huszonnyolcadik játéknapján a rájátszásra is esélyes Brest fogadja a sereghajtó Tours csapatát.

A hazaiak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, otthon is idegenben is. Jelenleg negyvennégy egység áll a nevük mellett. Hazai pályán 5-5-3-as mérleggek és 16:11-es gólkülönbséggel rendelkeznek.

Az idei év nem indult valami fényesen számukra, négy döntetlent is játszottak, ebből kétszer vezettek is, végül pontosztoszkodás lett a vége. Az előző két fordulóban előbb magabiztosan verték a Niort gárdáját 2-0-ra, majd Párizsból is sikerült elhozniuk mindhárom pontot.

A csapatból nincs különösebb kiemelkedő játékos, egyben van a csapategység. Talán a jobboldali védőként és középpályásként is bevethető Faussurier játékát emelném ki, aki tizenkét assziszt mellett öt gólt is jegyzett az idei kiírásban.

A vendégek számára szinte reménytelen a helyzet. Tizenegy szerzett ponttal csont utolsók a ligában és jelen állás szerint jövőre a harmadosztályban kell szerepelniük. A tizenhárom idegenbeli túrájukon mindössze három pontot kapartak össze és még nem sikerült diadalmaskodniuk (0-3-10).

Január óta nem nyertek, akkor a kiesés ellen menekülő Niortot gyűrték le 2-1 arányban. Azóta öt nyeretlen bajnoki és búcsú a kupától.

Hiányzók terén egyik csapat sem áll túl jól. A hazaiaktól Koné (18/1), Bouhours (4/0), Kamara (18/1), Marin (13/1) és Berthier (3/0) is maródi. A vendégeknél El Hriti (7/0), Koné (4/0), Bayard (13/0), Sissoko (6/0) és Hein (12/1) sérüléssel bajlódik.

A Brest közvetlen riválisai egymás ellen meccselnek, ami jó esélyt nyújt a rájátszás érő helyekhez történő felzárkózásra, hisz a második, feljutást érő helyen álló Nimes is mindössze öt ponttal előzi meg őket.

Tippem: Brest nyeri a mérkőzést (1,55)