A portugál élvonal 24. fordulójának nyitómérkőzésén a Rio Ave látja vendégül az Aves gárdáját.

A hazaiak jelenleg az ötödik helyen állnak, s bár az európai kupaporondra való kijutásra nem sok esély mutatkozik, teljesítményük így is elismerésre méltó. Harminchat egység áll a nevük mellett, amelyből hazai pályán huszonkettőt gyűjtöttek be, mérlegük 7-1-3. A Porto (1-2), a Sporting (0-1) és a Guimaraes (0-1) tudott náluk nyerni, mindhárom mérkőzés szoros volt, egyedül a Porto nyert megérdemelten.

sportfogadás liganos

Az előző négy hazai mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg, kilenc gólt szerezve. Idegenben már nem annyira megy a szekér, bár a Porto és a Benfica elleni vereség teljes mértékig elfogadható.

A csapatból kiemelném Novais és Guedes teljesítményét, akik egyaránt nyolc gólt és három asszisztot jegyezhetnek az idei kiírásban. A csapategység rendben van, a sérülések is elkerülik a csapatot. A mai mérkőzésen Leandrinho (6/0) és Gelson (1/0) kényszerül a lelátóról figyelni a társakat.

A vendégek huszonegy ponttal a a tizenharmadik helyen állnak, mindössze egy ponttal megelőzve a tizenhetedik, kieső helyen álló Feirense csapatát. Vendégségben jobban megy a csapatnak, 3-3-5 a mérlegük, amely tizenkét pontot eredményez számukra.

sportfogadás liganos

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a tavalyi másodosztály ezüstérmesénél szinte az egész csapat kicserélődött a nyáron. Huszonegy játékos csatlakozott az együtteshez. Az előző évi csapatból a negyvenkét éves Quim és Guedes maradt a fedélzeten. Nem is indult valami fényesen a csapat számára a szezon, nyolc forduló után hat pont állt a nevük mellett, aminek következtében Lito Vidigal érkezett a csapat élére.

A november és december elég jól sikerült a csapatnak, a Porto elleni pontszerzés komoly skalpnak tekinthető. Az idei évet viszont pocsékul kezdték. Januárban öt mérkőzés alatt egyetlen megszerzett pont elég kiábrándító. Az előző három körben viszont szép formajavulás volt tapasztalható, hisz két győzelem és egy döntetlen a mérlegük februárban.

Várható kezdőcsapatok:

sportfogadás liganos

Ősszel fordított pályaválasztással 0-0-ra végeztek a felek. Ma sem várok nagy adok-kapokot, szoros mérkőzés elé nézünk. Véleményem szerint a hazaiak saját közönségük előtti remek formájukat továbbra is fent tartják és nem fognak vereséget szenvedni.

Tippem: Rio Ave (kétesély) 1,44